dissabte, 24 de desembre de 2016

INFIDELITATPoesia amorosa, amb gran correcció buscant els mots més bells, fins a trobar la musicalitat en cada vers, completant l'estrofa amb la rima obligada, com era de normal exigència dins la poesia com a cultura universal...aquí a Catalunya sempre capdavantera gaudien de nombrosos poetes que han passat a la història. Per entrar-hi cliqueu enllaç, i rememorem temps passats.


.      

divendres, 23 de desembre de 2016

LA DONA QUE JO ESTIMARIAQuartets de sons antics...versos noucentistes amb la paraula viva, un homenatge a la dona que decideix i proposa, i procura per tots, mirant al futur, com un roure que no es doblega i encar que la busqui l'amor del home. Llegim-lo com una deferència a aquella generació de poetes. Per visualitzar-lo cliqueu enllaç, i que ressoni la música del poema.


     

SONETS ESTIMATSNo volia deixar-los orfes dormint el somni etern, estem en festes i tots tenim dret, posats a taula  a recitar-los enfilats a la cadira...que alguna pesseta caurà. Per memoritzar-los cliqueu enllaç, després ja ens deixaran tastar el xampany.

      

dimecres, 21 de desembre de 2016

QUE DIRIES DE MI...Avui rendim homenatge a un dels dos millors poetes noucentistes...anomenat "El Príncep dels Poetes", aquests dies Edicions 62 està reeditant tota la seva obra, autor del un dels millors poemes escrits en català "NABI", marxà al exili i ja no va tornar... morí a Brusel·les deixant un legat que ara veurà la llum per glòria de la poesia catalana. Per entrar-hi cliqueu enllaç, i fem-li els honors que mereix, perquè no ni haurà un altre.                                                                                  

dimarts, 20 de desembre de 2016

VOLDRIA NOMÉS...La poesia com deia C. Riba cal cercar-la en la ment o en una font emboscada...ni en somnis pretenc acostar-me al mestre, pro avui dia fred i plujós vinc de la font, mirant l'aigua com s'esllavissa. Per calmar la sed cliqueu enllaç, i sabreu on emana la inspiració.
diumenge, 18 de desembre de 2016

SOMNI"Somni" és la continuació de "La presència d'Orfeo" el somni d'Eurídice sols és comparable amb la vida amorosa d'Alda Merini, en la recerca de l'amor...un amor diluït a mans dels seus amants.Amarg poema con tots els de la Merini en la seva eterna lluita. Per visualitzar-lo cliqueu enllaç, i gaudiu de tant bella poesia.LA PRESÈNCIA D'ORFEO"La presència d'Orfeo" inclòs en la poemari d'Alda Merini "Fiori di poesia" enllaça el mite d'Orfeo i Eurídice, poema autobiogràfic prenyat d'amargura i desencís. Per entrar-hi cliqueu enllaç, amb el delit d'una gran poetessa que ja reposa a l'Hades...