dissabte, 3 de desembre de 2016

LES GRÀCIES - IVQuarta i última entrega de "LES GRÀCIES" en la qual UGO FOSCOLO remata el poema coral amb un repàs del món de les Divinitats que ens precediren en el temps deixant-nos l'herència de l'art i la cultura dels hel·lens als romans... per acabar de llegir-lo cliqueu enllaç, per recordar vells temps.


                                                                                  Obra de Paolo Veronese
                                                 

dimecres, 30 de novembre de 2016

LES GRÀCIES - IIITercera entrega del poema "LES GRÀCIES" d'UGO FOSCOLO, el seu cant coral entra de ple en el grandiós DECAMERON de BOCCACIO, decorats i personatges inimaginables, tot i l'impressionisme palpable FOSCOLO critica durament la sexualitat tal i com planteja el llibre, sembla oblidar l'època en que va ésser escrit, el sexe és igual entre rics i pobres de tots els temps. Per visualitzar-lo cliqueu enllaç, Molt millor si heu llegit el DECAMERON.


                                               SUSANA I ELS VELLS obra de PAOLO VERONESE

diumenge, 27 de novembre de 2016

LES GRÀCIES - IISegon acte de "LES GRÀCIES", un long poema vibrant, i és que aquest món de Cal·límac, Esquil, Sofocles, Catul i Ciceró, grans de l'art escrit, no tenen parangó en cap més època. Si més no ells son l'inici del que avui segueix sent referencia, per a tot aquell que avui escriu poesia. Per seguir amb l'obra d'UGO FOSCOLO cliqueu enllaç, i esperar que recuperi forces per seguir fins el final.


                                "La dona disputada" de Paolo Veronese. The National Galery, London

LES GRÀCIES - IÉs tot un repte, quan vaig llegir LES GRÀCIES, vaig copsar tota una lliçó d'Humanitats, un poema coral en que cada vers és una referència a les Divinitats que crearen tot un món de poesia i de saviesa sense Elles no podríem arribar a cap port. Magistral UGO FOSCOLO, de mirada màgica a un món de tràgica bellesa. FOSCOLO començà a escriure el 1796, complicat d'entendre el seu italià...traduir-lo ha estat dificultós però ha valgut la pena. Cliqueu enllaç, per entrar-hi i comprendre'l.


                                                               "Les tres Gràcies" de Peter P. Rubens