divendres, 21 d’octubre de 2016

MALALTIA D'AMORAntonio Porta, un dels grans innovadors de la lírica italiana del mil nou-cents, allunyat de Pavesi i de Pascoli, enfila un nou camí tractant la passió, l'amor i la infidelitat, aquest camí que uneix i no es disgrega, escrigui qui escrigui. Per visualitzar-lo cliqueu enllaç, que el malalt desespera.


  

dimecres, 19 d’octubre de 2016

CANT DE L'HOME SECRETAvui encetem un altre clàssic italià, GIOVANNI PASCOLI nascut l'any 1855, del seu poemari MYRICAE, escollirem els més representatius, aquells que va escriure després de la primera guerra mundial, quan havia arribat al cim de la glòria. Nascut a Forli en plena "campanya" sempre té present la natura i la pagesia. Esprement-li tot el suc, per visualitzar-lo cliqueu enllaç, desitjant que us sigui plaent.


     

dilluns, 17 d’octubre de 2016

MA SOLITUD SOTMESAPavese es mira al mirall de la desolació, i en les seves reflexions d'un desamor present, es posa dins la pell del seu gat, no com amic si no com adversari, que el va martiritzant per la seva poca traça...una lliçó d'humilitat. Per llegir-lo cliqueu enllaç, i no culpeu cap gat.