divendres, 14 d’octubre de 2016

CONTEMPLARÉ EL TEU RETRATÉs obvi que l'amor a una dona, és un fruit que ha de ser llaminer, per sortir-se'n indemne dels esculls que van sorgint. Afortunat és el que sap desempallegar-se dels mals averanys, i afortunat, qui sap conformar-se contemplant el seu retrat. Per compartir l'ansietat cliqueu enllaç, i no em busqueu sota la llum del sol.


dijous, 13 d’octubre de 2016

POSTAL DE ROMAPoema enyoradís de la ciutat de les fonts, de l'art, i de l'amor. Pavese descriu al dedins del seu enyor, l'escalinata de la "Piazza de Spagna", a on "le ragazze" buscant enamorar-se, sota els pins sobre les pedres mil·lenàries. Per entrar-hi cliqueu enllaç, és un viatge curt.


  

D'UNA ALENADA EM SENTO ATRET

A voltes caiem en desànim...és culpa dels déus, deixant-nos de la mà. Però oh, miracle una alenada ens restitueix el desig, desarrelada vellesa, que ens obliga a mirar allò que ja no ens pertoca. Per visualitzar-lo cliqueu enllaç, esperant el contorn somiat.


      

dimecres, 12 d’octubre de 2016

LES NOIES DEL BORDELLCal endinsar-se pels carrers a on niuen les prostitutes com una màscara terrible, amaguen la bauma del tabac i del vi, assenyalades...una metàfora de com cruel és el destí, com una brutícia que s'enganxa a la roba. Per passejar-se per aquests llocs, cliqueu enllaç, és una trista experiència que s'ha de viure, i sentir pietat.dilluns, 10 d’octubre de 2016

FRAGILITATAmb la sofrença de l'amor incontrolat, Pavese és retroba amb la dona somiada, veient com s'esmuny entre les mans, per moltes llàgrimes arrancades del cor i la febre del misteri veurà que tot s'ha perdut. Davant l'angoixa, és menester per visualitzar-lo clicar enllaç, i mirar d'entendre'l.
    

diumenge, 9 d’octubre de 2016

VESSANT-SE L'AMOR DESESPERATDesesperada poesia de C. PAVESE, pensar amb la vellesa ja és de per si un mal averany, inflat de solitud, i de records que encara fan batre el cor, un cor desesperat. De la meva traducció he intentat ser fidel a la seva insaciable melancolia. Per visualitzar-lo cliqueu enllaç, per sentir el bategar de la vida.